Ромският празник в София, няма да бъде честван, заради липса на средства. Това съобщиха на специална пресконференция Инициативният комитет за честване на 50-годишният юбилей от обявяването на 8-ми април за Световен ден на ромите.

На 7 април в БТА, София, представителите на комитета: Йордан Благоев, Васил Михайлов, Христо Христов и Николай Тодоров обявиха, че планираната за 8-ми април Информационна кампания на фондация „Роминтерне – Право на живот”, предложена за подкрепа на НССЕИВ към МС, до този момент няма финансиране, затова мероприятието не може да се проведе.

Представителите на комитета призоваха бъдещото ново правителство за съвместна работа по разрешаването на ромските въпроси в България и поискаха създаване на нова структура за ромите, в която роми да работят за ромите.

Инициативният комитет обяви нова дата за провеждане на фестивала „Кралете на ромската музика” в София – 10 май 2021 г. Събитието се организира по повод на 50-годишният юбилей на 8-ми април, с финансовата подкрепа на Министерството на Културата.

 „Кралете на ромската музика” ще се излъчва онлайн в:

YouTube: Rushen music

https://youtube.com/angelrushen

Facebook: Gypsy beauty/Ромска красота https://www.facebook.com/GypsyBeautyRomskaKrasota/

Google: ХИТ медия

www.hitmedia-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *